Уникалните хора

Формално погледнато, всеки човек си мисли, пък ако не си мисли, то със сигурност се надява, че притежава някаква способност или умение, което го прави уникален по своята същност на фона на безличното стадо.

Реално погледнато, всички сме един дол дренки и се различаваме по показатели, твърде несъществени, за да ни направят кой знае колко неповторими. Един тежи с 20 кила повече, друг прочел 20 книги – всеки от тях се мисли, за нещо повече от онези, които не тежат 20 кила повече или не са прочели поне 20 книги. Уникалните хора тежат по над 200 кила, като световния шампион по Сумо или са прочели по над 5000 книги, като дедо Умберто, например. Той, последния, твърди, че са 10 000, но това е незначителна подробност. Реално единици надхвърлят 1000 заглавия за целия си съзнателен живот.

С други думи, на фона на уникалните личности, всички сме уникално … посредствени. Което не пречи на една определена категория хора да се мислят за венеца на еволюцията. Как да ги познаете? По наносекундата необходима им да отрекат някое ваше твърдение. Няма никакво значение, колко аргументирано е то, колко смислено звучи или на какви авторитети се позовава.

Твърдението ви ще бъде отхвърлено, а после уникалният човек, ще изгради планини от изсмукани от пръстите аргументи или ще се върти като замаян около някоя опорна точка. А много често, след като отрече твърдението ви, просто ще го изкаже същото, но с други думи. И те са абсолютно убедени в своята правота, защото притежават уникална Интуиция.

Това, ако не знаете, е нещо вродено, дар от природата, както се казва. Та нали те никога не са се съгласявали с никого, водени именно от уникалната си интуиция? Абсурд е тя да греши.

Всъщност уникални са им комплексите на такива. Отричането на всичко и противореченето на всеки има само една цел – да нахрани болното его на индивида и да повдигне ниското му самочувствие. Тези хора наистина имат дарба – да дразнят с дебилната си упоритост да отстояват безумните си тези.

А от моята гледна точка, те притежават дарбата да ме забавляват. Наистина, когато знаеш причинно-следствената връзка за някое явление, всяка негова проява, само потвърждава недостатъците на притежаващия дарбата да противоречи.

Be the first to comment

Напиши коментар: