Раково образувание

Преди време бях безразличен към НПО-тата. Някакви си хорица, вземат едни пари от чужбина и извършват някаква незначителна дейност – така разсъждавах.

Сега не мисля така. Откакто взех да ползвам Чичко Гугъл да проверявам авторите на аналитичните статии в нета, открих странна зависимост: Всички автори на икономически, политически и социални статии във водещите електронни медии, без изключение са на щат в някоя фондация с Щатско финансиране. Всички са завършили западни университети със специалности „социология“, „политология“ и прочее нищологии, всички нямат и един работен ден в реалния бизнес и повечето са синчета и щерки на бивши партийни величия. Няма да давам примери, всеки може да си провери в нета.

Пък откакто започнах да им чета статиите, най-близката асоциация, която ми дойде наум, е „раково образувание“. Клетки със същия геном, които организма не различава от здравите клетки и затова имунната система не се бори с тях. Защото не ги различава от здравите. Както и работещите за НПО-тата са същите „българи“ като нас, обличат се като нас, говорят на български – „Аха, значи и те са българи и сигурно защитават и моите интереси!“

Да, ама – не! Защото раковото образувание, наречено Неправителствена Организация (НПО) се занимава единствено със следните неща:

– Защитава интересите на непродуктивни прослойки на обществото: затворници, наркомани и роми. Изискват от държавата финансиране на проекти за тях, вместо държавата да се занимава с хората, които реално работят и плащат данъци. Което е една затворена спирала надолу. Да не говорим за бездомните кучета – каква печеливша инвестиция е хуманното обезпаразитяване, кастриране и пускането им на свобода – едно на ръка, но защо трябва да бъдем хуманни с нещо, което не е human been, вместо просто да се евтаназират и да се приключи с този проблем? Да сте чули НПО да каже нещо срещу ниските доходи в страната? За безумната експлоатация на хиляди шивачки из цеховете на ишлеме? Няма и да чуете.

– Както всяка организация, те много се стараят да докажат своята необходимост. За целта пишат едни ужасяващи доклади до спонсорите си, които доклади излизат в западните медии и формират уникално привлекателен за инвеститорите облик на страната ни. А всяко уронване имиджа на страната влиза в графата „национално предателство“. Но те не са национални предатели, защото някой им плаща да пишат неверни неща, а пишат неверни неща за да оправдаят съществуването си. Разбира се, Щатите, като резултат от ужасяващите им доклади, допълнително ги финансира и разкрива нови НПО-та.

– В моменти на криза, по подаден от работодателите им проблем, същите се активират в масирана пропаганда манипулираща общественото мнение в определена посока. Която независимо в полза на кого е, дали на Русия, Америка или Германия, никога не е в защита на националните ни интереси, защото в международните отношения няма взаимно изгодна намеса на трета страна. Когато двама се договарят, намесата на третия е винаги или в негова изгода, или да направи мръсно на някой от двамата договарящи се.

Затова казах и „раково образувание“ – едно че ти вреди, второ че се самовъзпроизвежда и разраства за твоя сметка, но и в ключови моменти се намесва и променя генерално курса на държавата. Както протестите на Орлов мост свалиха първото правителство на Борисов, когато той подписа Южен Поток. Сега защо ли не протестират, като пак той е на власт? Нещо да е по-различно в страната от тогава освен прекратяването на тръбопровода?

Be the first to comment

Напиши коментар: