Напомняне

Много се изписа за прословутата кандидатура на Делян Пеевски за евровота. После от водач на листата, слезе на втора позиция – което само по себе си е същото. Същите са и анализите на медиите за въпросната кандидатура: Пеевски – маша на Доган в Европарламента. Същото е и моето мнение за анализите на медиите: пак търсят под вола теле. Той Пеевски дори не прилича на теле, а на прасе…

Забавно ми е да поразсъждавам, какви са мотивите на Доган. На пръв поглед, дори и Пеевски да го слушка в Европарламента, файдата за Доган е близка до нулата и несъизмеримо малка в сравнение с евентуалния отлив на гласове от ДПС. Всичко в тази кандидатура противоречи на логиката… на пръв поглед.

Но на втори?

Дали кандидатурата не е нищо повече от едно напомняне на една крилата фраза на Доган:

Властта  е в моите ръце! Това искам да разберете!

Напомняне към другите партии, че за разлика от техните вътрешни борби, в ДПС всичко се подчинява на една воля. И тази воля може да прави каквото си иска.

Напомняне към самото ДПС, кой командва парада. Да не вземат организациите по места да си помислят, че имат право на глас.

Напомняне към отцепниците от ДПС, че колкото и да се напъват Корман Исмаилов и Касим Дал, те посмъртно няма да помиришат Европарламента, докато глупавия и необразован Пеевски гарантирано ще влезе.

Напомняне към електората на ДПС, че Сокола не е сдал лидерството на партията и всичко в нея се дирижира не от Председателя, а от Почетния председател.

Напомняне и към народа на България, че: – Властта  е в моите ръце! Това искам да разберете!

То ние това отдавна го разбрахме, ама аз не мога да разбера, за чий х*й ти е тази власт бре Доган ефенди. Ще си я правиш на буркани ли, коса ли ти никне от нея или самолета вдигаш на дърти години?

 

ПП: Един римски управник си вкарал коня за сенатор, за да докаже на народа, че го може. Доган ще вкара прасе в Европарламента, за да докаже, че може повече.

Be the first to comment

Напиши коментар: